Voks

Voks og voksbehandling af træ og gulve har været benyttet som en perifer overfladebehandling i de forløbne flere år. I gamle dage anvendte man i højere grad bonevoks som gulvbehandling idet alternativer som lak og oliering ikke fandtes på daværende tidspunkt. Efterbehandlingen gav et stort gulvarbejde med den tiltrængte gulvvedligeholdelse.

Voks
Voks

Hvad er bonevoks og voks?

Et voksbehandlet  gulv kan blive blank som et spejl. Gulvvoks bruges ikke kun på parket- eller plankegulve men også andre gulve, såsom linoleum, natursten og andet.

Hvad forstås ved bonede parket og plankegulve?

Voksbehandling er en efterbehandling der forlanger betydelig arbejde. Den glansfulde og kønne overflade fås ved boning med en high speed buffer, en maskine som opvarmer voksen med meget høj hastighed. Ved jævnlig vedligeholdelse anvendes almindelig polering. High Speed gulvpolering benyttes som interval pasning og pleje.

Buffer gulvmaskine og voksbehandling?

Buffer bearbejdning er en højhastigheds blankningsteknik, der er temmelig smart og tidsrøvende. De glansfulde gulve i supermarkeder er buffer poleret. Bufferpoleringen varmer voksen op, som derpå blank poleres. Denne fremgangsmåde giver en uopslidelig, glansfuld og rengøringsvenlig løsning.

Bonevoks og voksning

Voksning og boning stiller store krav og er særdeles tidskrævende. Denne overflade udføres for det meste kun på steder med tjenestefolk eller ansatte med viden og efaring om denne metodik, herunder på godser, slotte og herregårde. Dette særlige håndværksfag er lige ved at være skrinlagt og på kraftig tilbagegang.

Hvad er ludvoks og ludning?

Ludbehandling bruges ligeledes ved bonevoks samt voksbehandling. Her påføres gulvoverfladen en ludvoks der giver en rengøringvenlig og næsten vedligeholdelsesfri finish. Her er det ikke nødvendigt med en boning, men blot almindelig gulvvask med voksholdig sæbe. Ludvoks er tilmed en gulvbehandling der sjældent bruges, men er nyttig til lyse og naturlige plankegulve og parketgulve.

Alternativer til bonevoks og voksbehandling

Olie og lak er gode alternativer til bonevoks og voksning. Her henholdsvis mættes træet med hærdende olie eller forsegles med lak. Begge disse efterbehandlinger kan desuden blankes op og poleres.

Ring, mail eller skriv gerne for yderligere info om voksbehandlede plankegulve eller parket.

 

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.